میکروکنترلر چیست ؟
امروز قصد دارم، شما را با خود به یک سفر آموزشی به سرزمین الکترونیک ببرم. هدف از این سفر، آشنایی شما با میکروکنترلرها و انواع آنها است.
شاید برای شما سوال شود که:
میکروکنترلر چیست؟
چه فوایدی دارد؟
انواه میکروکنترلر چیست؟
با من در طول این سفر همراه شوید تا به پاسخ سوالات بالا، دست یابید.
میکروکنترلر چیست ؟
میکروکنترلر، که به آن ریزکنترلگر نیز گفته میشود، در واقع یک کامپیوتر کوچک و کامل است که روی یک چیپ یا تراشه سیلیکونی قرار گرفته است. این چیپ تمام اجزای اصلی یک کامپیوتر را شامل میشود. از این قسمتها میتوان به واحد پردازش مرکزی (CPU)، حافظه، پورتهای ورودی و خروجی و واحدهای جانبی دیگر، اشاره کرد.
میکروکنترلرها به صورتی طراحی شدهاند که برای انجام وظایف کنترلی خاص برنامهریزی شوند. به طور معمول، میکروکنترلرها در دستگاههایی مورد استفاده قرار میگیرند که برای انجام یک عملکرد خاص طراحی شدهاند. برای مثال، از میکروکنترلرها در ماشین لباسشویی، تلفن همراه یا کنترل از راه دور استفاده شده است.
مزایای بکارگیری میکروکنترلر چیست ؟
- قیمت پایین: میکروکنترلرها به دلیل تولید انبوه، قیمت بسیار پایینی دارند.
- اندازه کوچک: میکروکنترلرها به دلیل اندازه بسیار کوچکشان، برای استفاده در دستگاههای فشرده بسیار ایدهآل هستند.
- مصرف کم برق: میکروکنترلرها برق کمی مصرف میکنند، به همین دلیل برای استفاده در دستگاههای باتریدار بسیار مناسب هستند.
- قابلیت برنامهریزی: میکروکنترلرها این امکان را به مهندسان میدهند تا آنها را برای انجام وظایف مختلف برنامهریزی کنند، این امر آنها را بسیار انعطافپذیر میکند.
برخی از کاربردهای میکروکنترلر چیست ؟
- لوازم الکترونیکی مصرفی: تلفنهای همراه، تبلتها، دوربینها و …
- ابزارآلات برقی: دریل، اره، فرز و …
- لوازم خانگی: ماشین لباسشویی، یخچال، مایکروفر، ماشین ظرفشویی و …
- پزشکی: دستگاههای ضربانساز، دستگاههای تنفس مصنوعی، دستگاههای اندازهگیری قند خون و ….
- صنعت: تجهیزات اتوماسیون، رباتها، کنترلکنندههای فرآیند و …
- خودروها: سیستمهای مدیریت موتور، کیسههای هوا، ترمزهای ضد قفل و …
آشنایی با میکروکنترلر ARM
میکروکنترلرهای ARM یکی از پرقدرتترین و پرکاربردترین پلتفرمهای میکروکنترلری در صنعت الکترونیک است. این میکروکنترلرها به عنوان مغزهای سیستمهای الکترونیکی به کار میروند. از اسمارتفونها و تلویزیونهای هوشمند گرفته تا اتومبیلهای هوشمند و دستگاههای پزشکی، تنها گوشهای از کاربردهای بسیار زیاد آنها است. در ادامه این مقاله به مفاهیم اساسی میکروکنترلر ARM و روشهای آموزش میکروکنترلر arm میپردازیم:
معرفی میکروکنترلر ARM
میکروکنترلرهای ARM، میکروکنترلرهایی هستند که مبتنی بر معماری ARM اند. این میکروکنترلرها به دلیل مزایایی که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد، کاربرد بسیاری دارند.
مزایای استفاده از میکروکنترلر ARM
- مصرف کم انرژی
- کارایی بالا و پردازش سریع
- پشتیبانی از انواع مختلف ورودی و خروجی
- انعطافپذیری در طراحی و توسعه
زبانهای برنامهنویسی برای میکروکنترلر ARM
از بین زبانهای برنامهنویسی که برای برنامهنویسی میکروکنترلرهای ARM از آنها استفاده میشود، زبانهای برنامه نویسیC و C++ از بقیهی زبانها رایجتر هستند. علاوه بر این، تعدادی از شرکتها، محیطهای برنامهنویسی مخصوص به خود را برای توسعه نرمافزار برای میکروکنترلرهای ARM ارائه دادهاند.
آموزش میکروکنترلر arm
در دورههای آموزش میکروکنترلر arm، مباحث گستردهای آموزش داده میشود که در زیر به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد:
مقدمه و معرفی میکروکنترلر ARM
آشنایی با معماری و ساختار داخلی میکروکنترلر ARMو تاریخچه و تکنولوژی این میکروکنترلرها، از جمله آموزشهای این بخش است.
محیط برنامهنویسی و ابزارهای توسعه
معرفی محیطهای برنامهنویسی معمول برای توسعه نرمافزار برای میکروکنترلر ARM مثل Keil, IAR Embedded Workbench و GCC و استفاده از ابزارهای توسعه میکروکنترلر ARM مانند JTAG و SWD، مباحثی است که در این بخش با آنها آشنا خواهید شد.
برنامهنویسی و زبانهای برنامهنویسی
برنامهنویسی به زبان C و C++ برای میکروکنترلر ARM وآشنایی با زبان Assembly برای کنترل کامل سختافزار، از جمله آموزشهای این دوره هستند.
برنامهریزی پردازندههای موازی
در این بخش با مفهوم پردازندههای موازی در میکروکنترلرهای ARM و برنامهریزی به منظور بهرهوری بالا و افزایش کارایی سیستم آشنا خواهید شد.
برنامهریزی سیستمهای عامل برای میکروکنترلرهای ARM
آشنایی با سیستمهای عامل برای استفاده در سیستمهای مبتنی بر میکروکنترلر ARM ، مطلبی است که در این بخش با آن آشنا خواهید شد.
آشنایی با میکروکنترلر AVR
میکروکنترلرهای AVR نیز یگی از معروفترین و پرکاربردترین میکروکنترلرها در صنعت الکترونیک هستند. این میکروکنترلرها توسط شرکت Atmel تولید میشوند و بر اساس معماری RISC ساخته شدهاند. در ادامه این مقاله به معرفی میکروکنترلر AVR و روشهای آموزش میکروکنترلر avr میپردازیم.
معرفی میکروکنترلر AVR
میکروکنترلرهای AVR از سری میکروکنترلرهای کوچک و بسیار قدرتمندی هستند که به دلیل ساختار ساده و قابلیت برنامهریزی آسان، در بسیاری از پروژههای الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای استفاده از میکروکنترلر AVR
از مزایای این میکروکنترلرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه پایین
- کارایی بالا و پردازش سریع
- قابلیت برنامهریزی و برنامهنویسی آسان
- مصرف کم انرژی
- پشتیبانی از انواع مختلف ورودی و خروجی
زبانهای برنامهنویسی برای میکروکنترلر AVR
زبان C و C++ از جمله معمولترین زبانهای برنامهنویسی هستند که برای برنامهنویسی میکروکنترلرهای AVR مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر این، زبان Assembly نیز به عنوان زبان پایهای برای برنامهنویسی میکروکنترلر AVR استفاده میشود.
آموزش میکروکنترلر avr
در دورههای آموزش میکروکنترلر avr، مباحث بسیار متنوعی آموزش داده میشود. در زیر به تعدادی از این مباحث اشاره خواهیم کرد:
مقدمه و معرفی میکروکنترلر AVR
معرفی میکروکنترلرهای AVR و خانوادههای مختلف آنها و تاریخچه و تکنولوژی این میکروکنترلرها، از جمله آموزشهای این بخش هستند.
محیط برنامهنویسی و ابزارهای توسعه
معرفی محیطهای برنامهنویسی متداول برای توسعه نرمافزار برای میکروکنترلر AVR مانند Atmel Studio و استفاده از ابزارهای توسعه میکروکنترلر AVR مانند AVR ISP و AVR JTAGICE، قسمتی از آموزشهای این بخش هستند.
برنامهنویسی و زبانهای برنامهنویسی
برنامهنویسی به زبان C و C++ برای میکروکنترلر AVR وآشنایی با زبان Assembly برای کنترل کامل سختافزار، مهارتهایی هستند که در این بخش خواهید آموخت.
برنامهریزی سیستمهای وقفهای
آشنایی با مفهوم و کاربردهای وقفهها در میکروکنترلر AVR و برنامهریزی و استفاده از وقفهها برای رویدادهای مختلف نیز بخش دیگری از آموزشهای شما خواهند بود.
کار با پرتها و ورودی/خروجیها
مدیریت و استفاده از پرتها و پایههای ورودی/خروجی برای ارتباط با دستگاههای خارجی و تعامل با کاربر را در این بخش خواهید آموخت.
آموزشگاه کامپیوترونیک
آموزشگاه کامپیوترونیک، یک آموزشگاه با سابقه است که در این زمینه فعالیت میکند. این آموزشگاه با تیمی مجرب، این امکان را برای شما فراهم میکند تا به خوبی با میکروکنترلرها آشنا شوید و بتوانید در این زمینه به مهارت بالایی برسید.
فهمیدیم میکروکنترلر چیست ؟
اینجا، پایان سفر ما در دنیای الکترونیک و میکروکنترلرها است. اما شما میتوانید به شرکت در دورههای آموزشگاه کامپیوترونیک، این سفر را ادامه دهید و با جاذبههای بسیار بیشتری رو به رو شوید و از آنها لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.