داکر چیست؟
داکر چیست؟
داکر (Docker) یک پلتفرم نرم افزاری برای ساخت اپلیکیشن های مبتنی بر Container است.این پلتفرم در سال 2013 به عنوان یک پروژه متن باز معرفی شد. داکر باعث جان گرفتن دوباره Container ها شد و باعث محبوبیت آن گشت. بعد از آن توسعه نرم افزارها به سمت استفاده از Container ها و میکرو سرویس ها کشیده شد و بعد از آن هم به سمت استفاده از سرویس های ابری و یا Cloud-Native Development رفت.
Container چیست؟
تمامی توسعه دهندگان میخواهند تا برنامه هایشان را در یک محیط ، اما به صورت جداگانه نگهداری شوند. این امر باعث میشود تا فعالیت برنامه ها بر یکدیگر تاثیر نداشته باشد و جدا از یکدیگر کار کنند.
ماشن های مجازی (Virtual Machine) یک نمونه از تکنولوژی هایی است که میتواند برنامه ها را بر روی یک سخت افزار اما جدا از هم نگهداری کنند. این امر باعث کاهش استفاده از منابع سخت افزاری بین برنامه ها میشود.
کامپوننت های داکر
همانطور که گفته شد داکر یک پروزه متن باز است که اجازه ساخت برنامه های مبتنی بر Container را میدهد. داکر در زمان عرضه اولیه خود ابتدا برای سیستم عامل لینوکس معرفی شد. اما با گذشت زمان و پیشرفت این پروژه برای ویندوز و MacOS نیز عرضه شد.
برای استفاده از داکر باید از کامپوننت های مختلف استفاده کنیم که در زیر چند نمونه از این کامپوننت ها را خواهید دید.
Docker Hub
Docker Engine
Docker Run
Docker Image
Docker File
داکر چگونه کار میکند؟
داکر را میتوان به صورت یک مجازی ساز در نظر بگیریم با این تفاوت که مانند ماشین های مجازی کار نمیکند. این سرویس به شما این اجازه را میدهد تا یک محیط را به چند بخش تبدیل و در هر بخش یک برنامه مجزا را اجرا کنید.
تفاوت داکر و ماشین مجازی در این است که ماشین های مجازی شبیه سازی را بوسیله تکنولوژی Hypervisor انجام میدهد اما در داخل داکر این اتفاق نمی افتد و این باعث بالا رفتن سرعت سیستم میشود زیار به طور مستقیم با هسته سیستم عامل سر و کار داریم.
داکر برای شما محیط های مستقلی به نام Container را ایجاد میکند و که هر کدام از آنها میتواند شامل بسته های نرم افزاری مختلف باشند.
میتوانید با ایجاد کردن Container ها پروژه های خود را به طور مستقل روی هر کدام اجرا نمایید.
نتیجه گیری
داکر یک ابزار متن باز برای ساخت برنامه های مبتنی بر Container است. و هرکدام از Container ها به برنامه نویسان کمک میکند تا پروژه خود را به صورت یک پکیج کامل تبدیل کند و با خیال آسوده برنامه خود را در سیستم های دیگر بدون نیاز به تنظیمات خاص و یا ابزاری خاص به اجرا در بیاورد.
امتیاز این مقاله چند است؟
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.