آموزش شبکه
دستگاههایی که میتوانند باهم داده مبادله کنند و به یکدیگر متصل هستند، یک شبکه را تشکیل میدهند. در یک شبکه سیستمهای فیزیکی و سخت افزاری با به کارگیری کابلها و اتصالات سیمی ایجاد میشود. با کمک تکنولوژیهای جدید بیسیم هم میتوان سیستمهای وایرلس را به یکدیگر متصل کرد و شبکه ایجاد کرد. دوره آموزش شبکه در آموزشگاه کامپیوترونیک توسط مدرس حسین اعتدادی برگزار میشود و میتوانید در این کلاس ثبت نام کنید.
تاریخچه شبکه
مفهوم و ساختار شبکه برای اولین بار در دهه ۱۹۵۰ توسط نیروهای دفاعی آمریکا در زیرساختهای ارتش ایجاد شد. در آن دوره برای انتقال داده از خطوط تلفن استفاده میکردند و در مقایسه با امروز شرایط بسیار محدودتر بود. با گذشت زمان و روی کار آمدن اینترنت، کاربرد شبکههای کامپیوتری رشد کرد و سازمانها و شرکتها برای انتقال دادههای موردنیاز خود به شبکه نیاز پیدا کردند. امروزه میبینیم که کاربرد شبکههای کامپیوتری به سازمانهای بزرگ محدود نمیشود و حتی در مدارس و فورشگاهها نیز از شبکه استفاده میشود.
در دوران همهگیری کووید و رواج دورکاری، انواع شبکههای کامپیوتری در منازل ایجاد شدند و میبینیم که کاربرد شبکه نسبت به قبل خیلی بیشتر شده و با روی کار آمدن مودمها و سیستمهای وایرلس انواع تازهای به تشکیلات شبکه اضافه شده است. در آموزش آنلاین شبکه با پیشینه شبکه بیشتر آشنا خواهیم شد.
کاربرد آموزش شبکه
شبکه کاربردهای بسیار زیادی دارد. این که ببینیم کجا و در چه مواردی میتوان از شبکه استفاده کرد مهم است و میتواند اطلاعات بسیاری به ما منتقل کند. در ادامه با برخی از کاربردهای شبکه آشنا خواهیم شد:
- امکان برقراری ارتباط با به کارگیری ایمیل و فرستادن پیامهای صوتی و تصویری
- متصل کردن کامپیوتر به سخت افزارهای دیگر مانند پرینتر و اسکنر
- فرستادن فایلها و دادهها، نرم افزارها و برنامههای مربوط به سیستم عامل
- بیشتر شدن دسترسی به اطلاعات و دادهها و امکان ذخیره کردن اطلاعات و بازیابی آنها
این چند نمونه از کاربردهای بسیار شبکه بود. با نمونههای بیشتری از کاربردهای شبکه را در آموزش حضوری شبکه در آموزشگاه کامپیوترونیک توسط مدرس حسین اعتدادی آشنا خواهید شد.
نگاهی دقیق به اجزای شبکه
مهمترین و اساسیترین دستگاههایی که یک شبکه را تشکیل میدهند را در ادامه میبینیم و الزام حضور هرکدام را بررسی میکنیم. در دوره آموزش آنلاین شبکه با هر یک از این موارد به صورت کامل آشنا خواهید شد.
دستگاههای موجود در شبکه
دستگاههای موجود در یک شبکه دستگاههایی محاسباتی هستند که به یکدیگر متصل میشوند. چند نمونه از این دستگاهها عبارت هستند از:
- رایانهها و موبایلها: کاربر با این دستگاهها میتوانند به شبکه متصل شوند.
- سرور: سرور مسئولیت محاسبات اصلی و ذخیره سازی دادهها را برعهده دارد. تمامی درخواستهای مربوط به دادهها به سرور میروند.
- روتر: روتر بستههای داده را با انتخاب مسیر ازدل شبکه عبور میدهد و به مقصد میرساند. مثلا وقتی میخواهید عکسی را ایمیل کنید، عکس را به عنوان بسته در نظر بگیرید و مسیری که طی میشود تا این بسته به مقصد (دریافت کننده عکس) برسد را روتر انتخاب میکند تا ایمیل به درستی ارسال شود.
- سوئیچ: سوئیچ سیگنال شبکه را تقویت میکند و داده را به پورتهای در دسترس ارسال میکند.
پیوندها
پیوندها رسانههای انتقال شبکه هستند و به دو دسته سیمی و بیسیم تقسیم بندی میشوند.
- لینکهای سیمی: در شبکه برای برقراری ارتباط از خطوط تلفن و کابل فیبر نوری استفاده میشود.
- لینکهای بی سیم: این اتصالات در شبکه از طریق سیگنالهای الکترومغناطیسی و رادیو نیز انجام میشوند. رایجترین آنها ماهوارههای ارتباطی و طیفهای رادیویی هستند.
پروتکلهای ارتباطی
پروتکلها مجموعه قوانینی هستند که تمامی گرههای درگیر در انتقال اطلاعات از آنها پیروی میکنند. برخی پروتکلهای متداول که میشناسیم عبارت هستند از پروتکل اینترنت، اترنت و LAN.
سیستم دفاعی شبکه
یک شبکه بدون سیستم دفاعی نمیتواند باقی بماند. حجم زیادی از داده در شبکه تولید، منتقل و پردازش میشود و اگر ایمن نباشد، شبکه نابود میشود. ابزارهای دفاعی شبکه عبارت هستند از فایروال، سیستمهای تشخیص نفوذ و سیتسمهای پیشگیری از نفوذ، پروکسیها و فیلترهای محتوا. در دوره آموزش شبکه در آموزشگاه کامپیوترونیک بیشتر با انواع سیستمهای دفاعی در شبکه آشنا خواهید شد.
مزایا و معایب شبکه کامپیوتری
یکی از مزیتها و اصلیترین دلیل به وجود آمدن شبکه، قابلیت اشتراک گذاری داده و اطلاعات بین چند دستگاه میباشد. در یک شبکه میتوان پیامها را با سرعت فرستاد و ارتباط برقرار کرد. امنیت بالای شبکه این امکان را برای کاربران به وجود میآورد که به راحتی بین بانکها پول جابه جا کنند و مدیران نیز میتوانند برای کارمندان خود پول و دستمزد پرداخت کنند.
یکی از عیوب شبکههای کامپیوتری این است که در ابتدا خرید تجهیزات مربوط به شبکه هزینه زیادی دارد. این نکته نیز وجود دارد که دستگاهها و کابلهای موجود در شبکه خراب میشوند و ممکن است به تعمیر و یا تعویض نیاز داشته باشند. راه اندازی و مدیریت شبکه بسیار پیچیده است و ممکن است در ماههای اولیه سخت باشد. دادههای شبکه همیشه در معرض ویروسها و بدافزارها قرار دارند و ممکن است به راحتی مورد حمله قرار گیرند.
تفاوت شبکه عمومی و خصوصی
شبکههای عمومی توسط کسب و کارها و مناطق عمومی در اختیار کاربران قرار میگیرد. هدف از به وجود آوردن شبکه عمومی اتصال به اینترنت است. شبکههای Wi-Fi بسیاری را دیدهایم که عمومی هستند و برای وصل شدن به آنها نیازی به پسورد نیست. این شبکهها امنیت بسیار ضعیفی دارند و هر داده و هر نوع بدافزار و ویروسی در این نوع شبکهها وجود دارد. در مقابل شبکههای خصوصی، امنیت بالاتری دارند. وای فای خانگی، هات اسپات تلفنهای همراه و هر اینترنتی که پسورد داشته باشد، شبکه خصوصی به حساب میآید. این شکبهها برای جلوگیری از اتصالات ناخواسته تدابیر امنیتی بسیاری دارند.
کلام آخر
در این مقاله با مفهوم شبکه بیشتر آشنا شدیم. انواع دستگاههای موجود در شبکه را دیدیم و کاربرد هر یک در شبکه را بررسی کردیم. مزایا و معایب به وجود آمدن و استفاده از شبکه را بررسی کردیم و مقایسهای بین شبکههای عمومی و شبکههای خصوصی داشتیم. در دوره آموزش حضوری شبکه در آموزشگاه کامپیوترونیک توسط مدرس حسین اعتدادی بیشتر با شبکه و نحوه کارکرد آن آشنا خواهید شد. برای ثبت نام در این کلاسها با آموزشگاه کامپیوترونیک تماس حاصل نمایید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
یادگیری الکترونیک
زبان برنامهنویسی پایتون چیست؟
آموزش جاوا اسکریپت
طراحی سایت چیست؟
میکروکنترلر چیست ؟
رباتیک چیست؟
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
Real fantastic info can be found on weblog.!
Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative.
I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this
in future. Lots of people will be benefited from your writing.
Cheers! Escape rooms hub